W bazie znaleziono 2001 haseł
zdjecie(3).jpg
Kawa po turecku
Składniki Ilość Czego
kawa mielona według uznania
woda 1 szklanek
cukier według uznania
Wykonanie:
Podawać w małej filiżance ze szklanką zimnej wody. Zmielone na pył ziarna kawy zalać niewielką ilością zimnej wody i bardzo wolno ...
zdjecie(2).jpg
Caffe latte
Składniki:
małe espresso 50 mililitrów
mleko 250 mililitrów
czekolada sypana według uznania
Wykonanie:
Zrobić małe espresso, wlać je do naczynia z dzióbkiem. Mleko podgrzać i spienić. Następnie na sam spód do wysokiej szklanki dać ...
zdjecie(1).jpg
Amaretto Coffe
Składnik Logo Ilość Czego
Amaretto 10 mililitrów
likier pomarańczowy 2 mililitrów
mocna kawa 200 mililitrów
Wykonanie:
Do gorącej kawy dodać likier i amaretto, zamieszać. Można dodać cukier
zdjecie.jpg
Caffe Corretto
Składniki Ilość Czego
kawa espresso według uznania
grappy 50 mililitrów
Wykonanie:
Do filiżanki kawy espresso wlać kieliszek grappy lub brandy.
Tak przygotowaną kawę pije się rano lub po wieczornym posiłku.
recipe sp wintermagic coffee 330.jpg
Zimowa magia kawy
Składniki
1 łyżeczka kremu orzechowego (Nutella)
1 łyżeczka miodu
szczypta cynamonu
szczypta kardamonu
porcja mocnego Espresso
mleko
Przygotowanie
Mieszać 1 łyżeczkę kremu orzechowego (Nutella) i 1 łyżeczkę miodu ze ...
recipe sp winterdream 330.jpg
Kawa zimowy sen
Składniki dla 2 osób
2 mocne kawy (200 ml)
200 ml gorącego kakao
1 szczypta przyprawy do piernika
100 ml mleka
Cukier dla smaku
1-2 kawałki piernika dla ozdoby
Przygotowanie
Wymieszać kakao z przyprawą do piernika i kawą
Spienić ...
recipe sp hot-n-sweet 330.jpg
Gorąca i słodka
Jest to gorący i owocowo-słodki napój na te wyjątkowe chwile przy barze.
Składniki dla 2 osób
60 ml espresso
spienione mleko
likier "Tequilla rose"
Przygotowanie
Wlać likier "Tequilla rose" do małej szklanki na koniak (1cl)
Zalać ...
recipe sp frappino 330.jpg
Frappino
Składniki na jedną szklankę
1 espresso, schłodzone
1 dl chłodnego mleka
5 g cukru
4 kostki lodu
3 cl syropu kawowego "Irish Cream"
Ubita śmietana
Mokka lub płynny czekoladowy sos do polania
Przygotowanie
Aby przygotować shake mleczny, ...
recipe sp carribean-coffee 330.jpg
Kawa karaibska
Składniki
1 łyżka lodów waniliowych
½ łyżeczki kakao
1 łyżeczka cukru
3 cl soku ananasowego
1 podwójne espresso
ananas i kakao do dekoracji
Przygotowanie
Posłodzić kawę, dodać trochę kakao dla smaku i włożyć do lodówki dla ...
recipe sp cappuccinococktail 330.jpg
Koktajl Cappuccino z grappą
Składniki (dla 2 osób)
2 cl grappy
200 ml gorącego espresso
2 - 4 łyżeczki cukru
200 ml mleka
Zmielone kakao do posypania
Sposób przygotowania
Wlać grappę do dwóch wysokich szklanek. Wymieszać cukier w podwójnym ...
recipe sp caffe-velutto 330.jpg
Caffè Velutto
Składniki dla 2 osób
1 podwójne espresso (60 ml)
1 laska wanilii
2 łyżeczki startej czekolady
2 łyżki lodów waniliowych
1 mała szklanka pokruszonego lodu (80 ml)
Przygotowanie
Rozciąć laskę wanilii wzdłuż
Wydrapać miąższ ...
recipe sp caffe-frio-con-coco 330.jpg
Caffè frio con Coco
Zupełnie inna przyjemność z kawy. Podawana jako chłodny przysmak, być może stanie się Twoją ulubioną kawą.
Składniki
mocne espresso
chude mleko
syrop kawowy aromat kokosowy
mleko skondensowane
pokruszony ...
recipe sp cafe-kahlua 330.jpg
Café Kahlúa
Składniki (Dla 2 osób)
2 espresso (każde po 50 ml)
1 filiżanka pokruszonego lodu (150 ml)
40 ml Kahlúa (likier kawowy)
40 ml mleka
2 łyżeczki drobno mielonego cukru
Przygotowanie
Przygotować espresso i odstawić do schłodzenia.
Wlać ...
recipe sp cafe-esmeralda 330.jpg
Café Esmeralda
Składniki dla 2 osób
300 ml gorącej kawy
5 łyżeczek polewy cukrowej
4 łyżki ubitej śmietany
40 ml Kahlùha (likieru kawowego)
20 ml Brandy lub Koniaku
2 łyżeczki syropu czekoladowego
szczypta zmielonego cynamonu
1 łyżeczka ...
recipe sp cafe chocolatblanc 330x220.jpg
Chocolat Blanc
Składniki (dla 1 osoby)
50 g białej czekolady
200 ml kawy
200 ml mleka
starta biała czekolada do dekoracji
Przygotowanie
Spienić mleko i wlać je do dwóch ozdobnych szklanek.
Rozpuścić białą czekoladę w łaźni wodnej, wymieszać z ...
recipe cl latte-macchiatto 330x300.jpg
Jak uzyskać wyraźne warstwy w latte macchiato
Latte macchiato jest uwielbiane przez fanów kawy nie tylko z powodu swojego smaku, ale również z powodu atrakcyjnego wyglądu. Smak to również wygląd! Poniższe sugestie pozwolą przygotować trzy wyraźnie ...
Prima z rumem.jpg
Rumowa rozgrzewka
Po powrocie z jesiennego spaceru, idealna będzie rozgrzewająca rumowa kawa. Do jej przygotowania najlepiej nadaje się rozpuszczalna Prima Finezja, łącząca w sobie aromat ziaren Arabiki i Robusty. Zaparz kawę, dolej odrobinę rumu i ...
Prima po irlandzku.jpg
Irlandzki specjał
Wysokogatunkowa kawa mielona Prima Impresja pozwoli Ci na przygotowanie klasycznej kawy po irlandzku. Irish Coffee jest idealną propozycją na spotkanie w gronie przyjaciół, a jej przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu. Jedną łyżkę cukru ...
Prima kokosowa.jpg
Kokosowa przyjemność
Wakacyjne przygody z pewnością przypomni Ci kawa kokosowa podawana w wysokiej smukłej szklance lub pucharku z uszkiem. Ten pyszny napój ma jeszcze jedną zaletę - bardzo łatwo go przyrządzić. Dwie łyżeczki łagodnie prażonej ...
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.pldewitalizacja.xlx.plStrona 103 / 106 • 1 ... 100, 101, 102, 103 , 104, 105, 106
|
|
Cytat
Diabeł jest optymistą, o ile sądzi, że można ludzi uczynić gorszymi. Karl Kraus (1874-1936) Dla sokoła las niestraszny. Stanisław Brzozowski Fiat iustitia, ruat coelum - sprawiedliwości musi się stać zadość, choćby niebo miało runąć. Fides sine operibus mortua est - wiara bez uczynków jest martwa. Dla miernot geniusz jest czymś niewybaczalnym. Elbert Hubbard (1856 - 1915) |
|